5 стъпки при декорирането на текстила в интериора

5 стъпки при декорирането на текстила в интериора!

Искате да обновите текстилът в жилището си, но нямате усет за дизайн? Искате домът Ви да е хармоничен и по Ваш вкус, но нямате бюджет за да наемете дизайнер? Не се притеснявайте, ако спазвате няколко важни правила, ще съумеете да създадете желания интериор по Ваш вкус.

Текстилът е най – въздействащата част в интериора. Съчетаването на цветове, десени и материи е от съществено значение за дизайнът на всеки интериор. Но много хора се страхуват от това съчетание или не са убедени, че ще се справят. В днешно време, производителите на платове, така създават колекциите си, че да няма нужда да търсите и напасвате десени. Всички те имат готови съчетания. Но когато искате индивидуалност за Вашият интериор, най – добре е, съчетанията да ги направите Вие.

Когато се създава дизайн на едно помещение, той се създава цялостно. Затова залагайте цялостната промяна първоначално, независимо дали после ще го обновявате наведнъж или по – етапно.Тази промяна винаги трябва да бъде съобразена с бюджета Ви.

5 стъпки при декорирането на текстила в интериора:

1.Определете стилът на стаята

Дали той е класически или модерен, винтидж или еклектичен – няма значение. Всички платове и десени трябва да отговарят на съответният стил.

5 стъпки при декорирането на текстила в интериора - STUDIO '79

2.Изберете основен цвят

Той ще е отправна точка – това ще е онзи цвят, от който ще се създаде цветовата палитра на стаята, който ще вдъхнови останалите цветове. Правилото при цветовете е те да са нечетен брой и с еднакъв интензитет по сила на нюанса. Може да се спрете на един основен цвят и другите да са допълващи, или да се използват неговите нюанси. Тук много полезна би Ви била статията “Как да комбинираме цветовете в интериора” .

5 стъпки при декорирането на текстила в интериора - STUDIO '79

Тези платове са от колекция “Малибу” и се предлага в няколко цветови гами! Разгледайте ги!

 

3.Съчетанието на десените

Съчетавайте смело няколко десена с шарки. Така ще получите дизайнерски дом. Спокойно може да съчетаете платове с десени на цветя, точки или райета. Правилото е те да са в една и съща цветова гама, иначе бъркотията в помещението ще е пълна. За да уравновесите десените с шарка, използвайте платове с чисти цветове. Големината на шарките ще зависи от площта, на която се прилагат: за големите площи – големи шарки, за малките повърхности – по дребни, за да не се загубят.

 

5 стъпки при декорирането на текстила в интериора - STUDIO '79

Показаните платове са от колекция “Ретро” . Може да разгледате част от платовете и онлайн!

4.Декорацията

Използвайте декоративни възглавници и то, колкото се може повече. Те допълват дизайна и създават цялостна визия на интериора. Те са и най – лесният и бърз начин да освежите дивана или да му предадете нов облик. Друг вид декорация са различни видове покривки.

 

5.И последно, но не по – важност!

Каквото и да харесате, то трябва да е максимално близо до Вашия вкус и стил, без да се ръководите от модните течения, за да може да се чувствате комфортно в своя дом.Тенденциите се променят, но Вие оставате в своя дом и за в бъдеще.

5 стъпки при декорирането на текстила в интериора! Лесно постижими! А с наша помощ гарантираме, че ще създадете дом по Ваш вкус и усещане! Комбинацията от платове, в различни цветове е огромна при нас. Тези и още платове за завеси и дамаски може да разгледате в www.studio79.bg !

 

Ако статията Ви е харесала може да прочетете Как да вземем размери за пердета !

За още идеи за Вашият интериор и избор на платове за пердета, завеси и дамаски, може да четете от нашия БЛОГ

 

За връзка с нас:

Мострена зала – гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” 40

тел./вайбър : 0896 664749

имейл: office@studio79.bg

www.studio79.bg

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио ’79 във Фейсбук и Инстаграм