Завеси блекаут – комфорт в интериора

Завеси блекаут - комфорт в интериора

Завеси блекаут – комфорт в интериора, а какво по – хубаво! Но каква материя е блекаута и как допринася за комфорта ни?

Завеси блекаут представляват затъмняващ плат, който спира слънчевата светлина. Затъмняващият блекаут е вид материал, който е предназначен да блокира светлината, която преминава през него. Обикновено се изработва от тежка, плътно изтъкана тъкан, която е покрита със светлоблокиращ слой или има специално покритие. Технологията им на тъкане е създадена да блокират светлината и тя да не навлиза в помещението.

Видове завеси блекаут:

 1. Гладка тъкан, с втъкани черни нишки между пластовете плат
 2. Структурирано изтъкана тъкан, която в задната си част е покрита със светлоблокиращ слой

Завеси блекаут - комфорт в интериора - www.studio79.bg

Според плътността на втъканите черни нишки се определя и степента на затъмняване на завесите блекаут, като тя варира от 90 – 100%. Върху степентта на затъмняване влияе и цвета на плата – по – светлите нюанси затъмняват около 90 – 95%, докато по – тъмните – 95 – 100%. Ако искате гарантирано 100% затъмняване в стаята, дори с белия цвят, използвайте платове с гумирано покритие.

Завеси блекаут - комфорт в интериора

Приложение и употреба на завеси блекаут:

Използването на затъмняваща тъкан върху прозорците може да:

 • намали отблясъците на екрани като телевизори или компютърни монитори,
 • да подобри енергийната ефективност, чрез намаляване на количеството топлина и светлина, които влизат в стаята.
 • да направи спалните напълно тъмни за спане – ако имате проблеми със светлината и се будите сутрин от нея
 • освен че блокират светлината, затъмняващите тъкани също така изолират и имат шумоизолиращи качества, поради своята плътност и непрозрачност.

Завеси блекаут - завеси затъмняващи

Заради своите затъмняващи, звуко- и топло- изолационни свойства, блекаутите намират приложение и извън домашната среда. Завесите блекаут са популярни в индустрията на хотелиерството, където се използват в хотелските стаи, за да блокират навлизането на светлина в стаята, осигурявайки добър нощен сън на гостите. Те се използват още при:

 • Домашно кино и стаи за слушане
 • Конферентни зали
 • Театър
 • Фотографски и филмови студия
 • Звукозаписни студия
 • Медицински центрове
 • Заведения

При нас ще намерите и завеси блекаут, които са негорими. Да са с пожароустойчиви характеристики е задължително условие на използвания текстила при обществените сгради.

Най – предпочитаните завеси блекаут в Studio ’79

Най – предпочитаните завеси блекаут  са едноцветните десени. Вариантите при тях са гладки или структурирани повърхности, съответно с лъскава или матирана основа. Голямото разнообразие на цветове ще спомогне в избора и намирането на най – правилния за Вашия интериор цвят. Блекаутите са предпочитан избор за декорация на прозорците, защото „падат“ тежко и елегантно. Но най – голямото предимство – затъмнението в интериора.

Завеси блекаут – комфорт в интериора

Завеси блекаут - комфорт в интериора - Studio 79

Завеси блекаут - комфорт в интериора

zavesi-blekaut-komfort-v-interiora-studio79.bg

 

Завеси блекаут – комфорт в интериора! Именно комфорта и практичността на блекаут платовете ги прави едни, от най – предпочитаните платове за завеси, както в жилищните пространства, така и в обществените. При нас ще намерите разнообразие на платове за завеси блекаут, които ние ще ушием по поръчка по Ваши размери. Оферта за шев може да получите на тел./вайбър 0896 664749 или на имейла ни – office@studio79.bg.

Завеси блекаут успешно се комбинират и с всякакви модели и десени тънки пердета. С разнообразие от затъмняващи тъкани и стилове, от които можете да избирате, гарантирано ще намерите точните десени завеси, които да отговарят на Вашето желание. От блекаут платовете освен завеси, могат да се ушият, според нуждите на интериора – римски щори, шалтета за легла и спални, различни покривала и декоративни възглажници. Ако искате повече съвети, не се колебайте да се свържете с нашия експертен екип.

Мострената зала на Studio’79 е мястотокъдето може да видите всички предлагани интериорни платове на живо, както и завеси блекаут. Намира се в гр. Варна, ул. „Георги Бенковски“ 40 /до Ботевата градинка/.

Работното време на мострената зала е:

Понеделник – петък – 10:00 – 13:30 и 15:00 – 18:30 ч

Събота – 10:00 – 16:00 ч

Неделя – почивен ден

 

Ако статията Ви е била полезна, може да прочетете и “Новите тенденции при платовете за пердета и завеси” , както и всички останали статии в нашия БЛОГ !

 

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио ’79 във Фейсбук и Инстаграм

You Tube