Основни правила за поставяне на корниз за пердета

osnovni-pravila-za-postavyane-na-korniz

Основни правила за поставяне на корниз за пердета! Кои са те?

За да поставите пердета на Вашите прозорци, преди това трябва да имате монтирани корнизи. Неправилно е да изчисляват или шият пердета, преди да е монтиран корниза или най – малко – да е определено мястото му. Видът му зависи от личните предпочитания, стила на обзавеждане и от архитектурата на прозореца. Всички тези особености водят до различни варианти за поставяне на един корниз.

Начини за поставяне на корнизи:

  • стена

Поставяне на корниз-стена Онлайн магазин Студио79

  • таван

Поставяне на корниз-таван Онлайн магазин за платове Студио 79

  • върху дограмата на прозорците

montazh-na-korniz-na-dograma

  •  срещуположни стени – само при въжени корнизи

montazh-mezhdu-steni

 

Основни правила за поставяне на корниз за пердета:

Когато монтирате корниз на стена, той трябва да е на около 15-20 см над горния край на прозореца и на 15 – 30 см от двата края на прозореца навън.

tavanen-montazh-na-kornizpostavyane-na-korniz-za-perdeta-1Когато предвиждате дължината на корнизът, съобразете се и с разположението на съседните стени. Ако до тях остава малко разстояние, то по – добре да се покрие и това пространство. Визуално по – добре ще изглеждат завесите, когато се поставят и няма да се получават дупки. Стенен монтаж на корниз направете, ако имате достатъчно стена до тавана. Иначе корнизът няма да изглежда добре.

postavyane-na-perdeta-na-korniz

postavyane-na-perdeta-na-korniz-1

 

Видовете корнизи са релсови, тръбни, въжени – за едно или две пердета. Могат да бъдат различни по материал и дизайн – дървени, метални, алуминиеви и пластмасови. Какъв ще е видът им зависи най – вече от стила на обзавеждане и архитектурата на прозорците.

Основни правила за поставяне на корниз за пердета – всички корнизи, които предлагаме може да видите ТУК !

Ако ни посетите на място, ще получите от нас точните съвети. Предлагаме и монтаж за тези, които се затрудняват с поставянето им.

Къде да ни намерите?

Мострена зала: гр. Варна, ул. „Георги Бенковски“ 40

Телефон: 089 666 4749

Ако статията Ви е била полезна, може да прочетете и “Как да вземем размери за пердета” и  “Как да определим вида пердета в стаята” !

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио 79 във Фейсбук и Инстаграм