Как да определим вида пердета в стаята

Как да определим вида пердета в стаята

Това е много често задаван въпрос, когато идват клиенти при нас, в Studio ’79. Всичко, което знаят е, че им трябват пердета. Но какви? Дали тънки пердета, в комбинация със завеси, или само едната материя, не могат да определят. Нашата работа е да помогнем както в избора на материи, като и в правилното им определяне и комбиниране!

1. Разгледайте архитектурата на стаята!

  • Какво изложение има стаята? – според него ще определите и декорацията на прозорците. При оскъдна светлина, материите може да са по – леки и ефирни. При много осветени помещения, плътните материи /като блекаут/ ще са от по – голяма полза.Тук много полезна ще Ви е статията “Перде или завеса”
  •  Как са разположени прозорците? – какъв е достъпа на погледи отвън – навътре? Дали помещението е на нивото на преминаващите или е на високо? Има ли гледки, които не трябва се закриват?
  •  Какво е предназначението на стаята? – за какво ще се използва стаята – всекидневна, спалня и т.н.
platove-za-perdeta-voal-blakout
снимка: dreamreach100818b.com

Как да определим вида пердета в стаята - Studio '79

2. Определете стила на помещението!

Според стилът на обзавеждане ще изберете и нужните пердета за прозорците. Ако Вашият дом е в съвременен или модерен стил, комбинация от пердета и завеси, в изчистени цветове /дюсови платове/ ще подчертае елегантността в стаята. Плат за пердета воал, в комбинация с плат за пердета блекаут е една много предпочитана комбинация, особено, ако в стаята влиза много светлина. Воалът може да заместите с плат за пердета лен, а плътната завеса с памучни материи, ако предпочитате естествените материи. Изборът на материи – изкуствени или естествени е личен. Но знайте, че има евтини платове за пердета, които успешно имитират естествените материи.

platove-voal-blackout
снимка: home-designing.com
Как да определим вида пердета в стаята - Studio '79
Всички наши изчистени/едноцветни десени може да разгледате тук

 

Ако стилът Ви е небрежен, непринуден или винтидж, платовете за пердета на цветя са вашите десени. Платовете на цветя са свежи, красиви и непреходни във времето.

Как да определим вида пердета в стаята - Studio '79

 

 

 

 

 

 

 

 

Всички платове са от колекция “Лято”. Разгледайте я!

 

А всички десени на цветя може да разгледате ТУК

3. Начин на ушиване

Той също ще се определи от стила на стаята Ви. Елегантните изчистени платове закачете на корниза със стандартен набор с перделик или на рингове. Ефектните завеси на цветя могат да варират от различни набори, до връзки за окачване. Статията “Видове очакване на завеси” ще даде по – голямо разяснение!

Как да определим вида пердета в стаята – не е трудно! Но, ако въпреки нашите съвети, не успявате, ние сме насреща! Заповядайте да ни посетите и не забравяйте да снимате помещението, за да сме по – полезни!

За още идеи за Вашият интериор и избор на платове за пердета, завеси и дамаски, може да четете от нашия БЛОГ

За връзка с нас:

Мострена зала – гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” 40

тел./вайбър : 0896 664749

имейл: office@studio79.bg

www.studio79.bg

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио ’79 във Фейсбук и Инстаграм