Кошницата е празна!
Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Политика за защита на личните данни

 

Политика за защита на личните данни


Лични данни
„Дафовска“ ЕООД, гр. Варна, ж.к. Младост бл.103, вх.1, ап.152, ЕИК:202128221, тел: 0896664749,

чиято търговска марка е "Студио 79" прилага в търговските си взаимоотношения
с Клиентите настоящите Общи условия, наричан в настоящия текст за краткост
"Администратор" или "Студио 79"

.
ПРЕАМБЮЛ
"Студио 79", като администратор на лични данни, събира и обработва определена
информация за физически лица.
Настоящата политика за защита на личните данни урежда как да бъдат събирани,
обработвани и съхранявани личните данни, за да отговарят на стандартите в
организацията на Администратора и да са в съответствие с правните изисквания.


I. Правно основание
Настоящата Политика за защита на личните данни се издава на основание Закона за
защита на личните данни и подзаконовите му актове и Общия регламент относно
защитата на данните (ЕС) 2016/679 (GDPR).
Българското законодателство и GDPR предвиждат правила как организациите, вкл.
„Дафовска” ЕООД, трябва да събира, обработва и съхранява лични данни. Тези правила
се прилагат от Администратора независимо дали се касае за данни, които се обработват
електронно, на хартия или на други носители.
Администраторът предприема необходимите мерки, за да не бъдат обработваните лични
данни обект на незакономерно разкриване. Администраторът на лични данни е запознат
с и следва принципите, предвидени в GDPR:
- личните данни се обработват законосъобразно, добросъвестно и прозрачно.
Потребителят дава доброволно своето съгласие за обработване на предоставените от
него лични данни в процеса на регистрация на профил или заявяване на поръчка в
системата на "Студио 79" чрез поставянето на съответната отметка;
- личните данни се събират за конкретни, изрично указани и легитимни цели и не се
обработват по-нататък по начин, несъвместим с тези цели. Обработването на лични
данни с цел реклама и маркетинг става само с доброволнто съгласие на потребителя и
може да бъде прекратено по всяко време по негово желание от менюто за редакция на
профил;
- личните данни са подходящи, свързани с и ограничени до необходимото във връзка с
целите, за които се обработват. С цел съставянето на потребителски профил, клиенът
попълва име и фамилия, телефонен номер, e-mail адрес. С цел изпълнението на
поръчките на клиента заедно с данните от регистрацията му се събират и данни: адрес
за доставка, имена и телефонен номер на получател (ако е друго лице), IP-адрес от който
е направена поръчката, снимки (прикачени от потребителя с цел използването им при
изпънение на поръчка), финансови данни;

- всеки потребител е длъжен да следи за точността на личните данни, които предоставя
и при необходимост да ги поддържа в актуален вид. Системата на "Студио 79" позволява
всеки потребител да види предоставените от него лични данни и ако е нужно да подаде
заявка за корекция. Администраторът се задължава да разгледа и изпълни зявката без
ненужно забавяне и във всички случаи в срок от един месец от получаването й.
Изключение правят случаите, в които е допусната грешка в заявката, попълнените данни
са невалидни или има съмнение за недобросъвестен опит за подправяне на данни.
- личните данни се съхраняват във форма, която да позволява идентифицирането на
засегнатите лица за период, не по-дълъг от необходимото за целите, за които се
обработват личните данни. "Студио 79"; съхранява Вашите лични данни за срок не по-
дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок,
"Студио 79" полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без
ненужно забавяне.
- личните данни са обработвани по начин, който гарантира подходящо ниво на сигурност
на личните данни, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно
обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане, като се прилагат
подходящи технически или организационни мерки. Всички връзки сървър-клиент се
осъществяват само чрез криптирана връзка посредством https протокол. Повече
информация за SSL сертификата на www.studio79.bg можете да получите по всяко време
като кликнете в полето за URL на Вашия уеб браузър.
- право на изтриване ("право да бъдеш забравен") на лични данни, които се обработват
незаконосъобразно или с отпаднало правно основание. Всеки потребител разполага с
възможност по всяко време да подаде заявка за изтриване на потребителския му
профил и всички свързани с него лични данни. Администраторът се задължава да
разгледа и изпълни искането без ненужно забавяне и във всички случаи в срок от един
месец от получаване на искането. На потребителя може да бъде отказано изтриване на
неговия потребителски профил и свързаните с него лични данни за установяване,
упражняване или защитата на правни претенции, в случаите, в които той има
неизпълнени ангажименти във връзка с направени от него поръчки, които смисъла на
ЗЗП са договори от разстояние. Такива ангажименти могат да бъдат ненаправени
плащания (както за стойността на стоките, така и за куриерски услуги), неполучени или
неправомерно отказани стоки, изработени по заявка на клиента.
- право на преносимост на данните - субектът на данните има право да получи личните
данни, които го засягат и които той е предоставил на Администратора, в структуриран,
широко използван и пригоден за машинно четене формат.


II. Цели на Политиката
Настоящата Политика цели Администраторът да:
– бъде в съответствие с приложимото законодателство по отношение на личните данни
и да следва установените добри практики;
– установи механизмите за водене, поддържане и защита на отчетните регистри;
– установи задълженията на длъжностните лица, обработващи лични данни и/или
лицата, които имат достъп до лични данни и работят под ръководството на

обработващите лични данни, тяхната отговорност при неизпълнение на тези
задължения;
– защитава правата на персонала, клиентите и партньорите;
– бъде открит как съхранява и защитава личните данни на физическите лица;
– установи необходимите технически и организационни мерки за защита личните данни
от неправомерно обработване (случайно или незаконно унищожаване, случайна загуба
неправомерен достъп, изменение или разпространение, както и от всички други
незаконни форми на обработване на лични данни);
– бъде защитен при риск от нарушения.


III. Обхват
Настоящата Политика се прилага по отношение на обработването на лични данни на
служители, управители, клиенти, доставчици, контрагенти, бизнес контакти и други
физически лица, с които Администраторът има връзка, иска да установи бизнес контакт
или са ползватели на онлайн-магазина "Студио 79".


IV. Събиране на лични данни
Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е
идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез
идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци. Обхващат се
данни от всякакво естество, които сами или в съвкупност с други данни могат да
доведат до еднозначна идентификация на конкретно физическо лице.
Цели на събирането на данните
Администраторът събира личните данни във връзка с изпълнението на следните цели:
1. За изпълнение на дейности, свързани със сключване, съществуване, изменение и
прекратяване на договорни правоотношения, вкл. за:
– изготвяне на всякакви документи;
– за установяване на връзка с лицето за контакт по телефон, e-mail или по всякакъв друг
законосъобразен начин;
– за доставка и/или приемане на стоки/услуги, за комуникация във връзка с
предоставяне и/или получаване на стоки/услуги и за предоставяне на свързаното с тях
клиентско обслужване;
– за водене на счетоводна отчетност във връзка с изпълненията по договори, по които
Администраторът е страна;
– за обработка на плащания във връзка със сключените договори от Администратора;
– за изпращане на важна информация до субектите във връзка с промени в правилата,
условията и политиките на Администратора и/или друга административна информация;
2. За маркетингови цели – след получаване на изрично съгласие от субектите на лични
данни;
3. За статистически цели.

Събиране на данните
Личните данни за всяко лице се предоставят доброволно от самите лица и се събират от
Администратора в изпълнение на нормативно задължение, във връзка със сключването
на договор и/или изпълнения на задълженията по сключен договор съгласно
разпоредбите на Търговския закон, Закона за счетоводството, Закона за задълженията и
договорите, Закона за данъка добавена стойност и др. и условията посочени в търговски
договор със съответния клиент чрез: хартиен носител – писмени документи (вкл.
пълномощни, договори, запорни съобщения, банкова информация и др.), по електронна
поща – предоставени във връзка с изпълнението на търговски договор и/или чрез
попълване на регистрационна форма.


V. Обработване на личните данни
Обработването на лични данни представлява всякаква операция или съвкупност от
операции, които се извършват по отношение на личните данни, чрез автоматични или
неавтоматични средства, като събиране, записване, организиране, съхраняване,
приспособяване или промяна, теглене, консултиране, използване, разкриване на трети
лица за предаване, разпространяване или друга форма, присъединяване или
комбиниране, блокиране, изтриване или унищожаване.
Администраторът събира и използва лична информация, за да разбере по-добре нуждите
и интересите на клиентите и да предложи по-добро облсужване. В допълнение към
информацията, която клиентите предоставят, "Студио 79" може също така да събира
информация по време на потребителската сесия в онлайн магазина чрез инструменти за
автоматично събиране на информация, които включват бисквитки, връзки, страници и
други често ползвани инструменти за събиране на информация.
Данните и личната информация, предоставена от потребителите, се използва от "Студио
79" за управление на поръчки, за доставка на продукти и услуги, за обработка на
плащания, за комуникиране с потребителите относно поръчки, продукти, услуги и
промоционални оферти, препоръки на продукти и услуги.
Информацията, която събира "Студио 79", за да разбере потребностите и интересите на
своите клиенти помага да бъде направено посещението на всеки потребител
последователно и персонализирано. Например, Администраторът може да използва
личните данни на потребителя, за да:
помогне при попълване на поръчка;
информира отностно продукти или услуги;
предостави услуги и поддръжка;
извести за нови услуги или други ползи;
предостави персонализирани промоционални оферти;
избере съдържание, което да бъде показано на потребителя;
Данните, които потребителите предоставят, са: име, фамилия, адрес за доставка, е-mail
адрес и телефонен номер, име на получателя на поръчката (адрес за доставка,
телефонен номер), и финансови данни.
Една серия от данни са събрани в автоматичен модул от системата на "Студио 79", като
например Интернет Протокол (IP) адрес, използван за свързване на компютъра в

Интернет; логин; e-mail адрес; парола; информация за вашия компютър и за методи за
свързване, като видът на браузера и версия на операционната система; данни, които
понякога се комбинират с подобна информация, събрана от други клиенти с цел да
създава функции, като например „Последно разгледани“; URL (Uniform Resource Locator)
пълно време (включително датата и часа), броя на cookies; визуализирани или търсени
продукти; както и всякакъв използван телефонен номер за свързване с нашите
оператори.
Ние от "Студио 79" ценим високо личното пространство на своите клиенти. Всички
данни, нужни при процеса на поръчката, са поверителни и не се предоставят на трети
лица. Изключение прави само предоставяне на данните за доставка на куриерската
фирма като име и фамилия, телефон, е-mail адрес, адрес за доставка. Данните могат да
бъдат предоставени и ако бъдат изискани по законен ред от полиция, прокуратура или
следствени служби. Ако имате въпроси относно Вашите лични данни или желаете да
промените нещо в тях, можете да се свържете с екипа на "Студио 79" чрез формата за
онлайн контакт или на телефон 0896 664749.


VI. Регистриране и сигурност на потребителския профил
Регистрация.
В онлайн магазин "Студио 79" потребителят може да поръча чрез регистрация.
Регистрирайки се, потребителите използват много предимства като запомняне на
въведените данни за поворно ползване, запомняне на напрвените от тях поръчки,
натрупване на бонуси и получаване на отстъпки и др.
При своята регистрация потребителят се задължава да предостави точна, вярна и пълна
информация за себе си, както и да я подновява своевременно така, че да я запазва
точна, вярна и пълна.
Чрез регистрационната форма Администраторът събира следния тип информация:
персонална: електронна поща, име, фамилия, телефонен номер.
неперсонална: браузърът който ползвате, IP адрес, операционна система, тип устройство
и др.
Информацията бива използвана от "Студио 79" за връзка и комуникация по телефон или
e-mail.


Сигурност на профила
"Студио 79" препоръчва на своите клиенти да използват сложни пароли и да пазят
конфиденциалността на потребителското име и парола, с които влизат в сайта, за да се
избегне неоторизиран достъп. При всеки достъп посредством акаунт на даден
потребител последният поема отговорност за всички действия, които ще бъдат
извършени при ползването на сайта чрез този акаунт.
Чрез използването на сайта, потребителите се съгласяват да вземат всички необходими
мерки, че сигурността на паролата няма да бъде разкрита от трети лица.
Ако потребителят има съмнения относно неоторизирана употреба или злоупотреба при
използване на акаунта е необходимо незабавно да информира Администратора за това.

VII. Нарушения. Уведомяване за нарушения

Нарушение на сигурността на данни възниква, когато личните данни, за които "Студио

79" отговаря, са засегнати от инцидент със сигурността, в резултат на който се нарушава
поверителността, наличието или целостта на личните данни. В този смисъл, нарушение
на данните възниква, когато има нарушение на сигурността, водещо до инцидентно или
незаконно унищожаване, загуба, изменение, нерегламентирано разкриване на данни,
които се предават, съхраняват или се обработват по друг начин.
В случай на нарушение на сигурността на личните данните, което съществува вероятност
да породи риск за правата и свободите на физическите лица, Администраторът (чрез
съответния служител), без ненужно забавяне и когато това е осъществимо — не по-късно
от 72 часа след като е разбрал за него, уведомява за нарушението Комисията за защита
на личните данни.
Администраторът документира всяко нарушение на сигурността на личните данни,
включително фактите, свързани с нарушението, последиците от него и предприетите
действия за справяне с него.

VIII. Унищожаване
Счетоводната и търговската информация, както и всички други сведения и документи от
значение за данъчното облагане и задължителните осигурителни вноски се съхраняват
от Администратора в следните срокове:
– ведомости за заплати – 50 години;
– счетоводни регистри и финансови отчети – 10 години;
– документи за данъчно-осигурителен контрол – 5 години след изтичане на давностния
срок за погасяване на публичното задължение, с което са свързани;
– всички останали носители – 5 години.
След изтичането на срока за съхранението им носителите на информация (хартиени или
технически), които не подлежат на предаване в Националния архивен фонд, могат да се
унищожават.
След приключване на срока за съхранение данните се унищожават възможно най-бързо
посредством унищожаването на хартиените носители чрез шредиране, а на техническия
носител-чрез заличаване и изтриване на съответните файлове от компютрите на
 

Дружеството
IX. Допълнителни разпоредби
По смисъла на настоящите вътрешни правила:
§ 1. "Администратор на лични данни" е "Дафовска" ЕООД - еднолично дружество с
ограничена отговорност, с ЕИК 202128221, като действия от името на администратора
осъществява Мариела Дафовска.

§ 2. Ако горепосочените условия бъдат променени или допълнени, то те ще бъдат
публикувани на тази страница без предизвестие. След публикуването им се счита, че
клиентите автоматично са запознати с тях.
Моля, проверявайте редовно раздела за нашата политика за защита на личните данни.
Дата на публикуване: 23.05.2018 г.
Дата на последна редакция: 23.05.2018 г.

Back to Top

Доставки до всяка точка на България