Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола!

Всекидневната/хола е най – използваното пространство в един дом. Тя е сърцето на всяка къща, която събира членовете и гостите на семейството. Затова в тази стая се влагат най – много усилия и средства. Но как да декорираме това пространство?

Важно при всекидневната/хола освен красива, да е уютна и практична. Много често тя е в едно помещение, заедно с кухнята и трапезарията. Тогава декорирането става още по – трудно. Освен, че трябва да се обособят отделните зони, те трябва и да се съчетават помежду си.

Основни насоки в декорирането на пердетата във всекидневната/хола:

#1 Определете стила в помещението

Стиловете на обзавеждане са много. А като прибавим и различните им вариации, човек би се объркал много лесно. Въпреки и голямото разнообразие всеки един клиент има своя представа, как да изглежда най – използваното пространство в дома. Според стилът на обзавеждане ще се изберат и пердета. Тези, които най – много ще му подхождат.

savremenen-stil-vsekidnevna
Модерен стил обзавеждане /снимка: seshell.com/

Всички платове за пердета и завеси в класически стил може да разгледате в нашите раздели!

 

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола - STUDIO '79
Ретро стил обзавеждане

Ако ретрото е Вашият стил, в раздела ни ЗАВЕСИ – ВИНТИДЖ  може да видите всички предлагани платове за декориране на дома!

#2 Създайте фокусна точка

Това е онази отпора, около която се създава пространството. Центърът, от който тръгвате. В близкото минало камината беше една от водещите фокусни точки, но в днешно време медийния център – телевизора е водещ. Ние съветваме – заложите за център – мека мебел, завеси или произведение на изкуството, ако искате уникално декорирано пространство.

Когато фокусът са завесите!

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола - studio '79

 

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола - studio '79

Платове за завеси и декорации – КОЛЕКЦИЯ ПУСТИНЯ

#3.Изберете правилните цветове

Много хора предпочитат да спазват тенденциите, за да направят дома си красив. Според нас цветовите схеми, базирани на лични предпочитания, е най – добрия вариант.
Изборът на подходящ цвят за всяка стая в къщата може да бъде различен, в зависимост от функцията на помещението. Дневната е мястото, където се събира семейството, както и мястото, където гостите първо ще забележат. Ето защо е от решаващо значение да изберете правилните цветови схеми в хола.

Цветовете, които избирате за вашата всекидневна/хол, ще повлияят на присъстващите в пространството. Цветовете могат да активират или отпуснат пространството, в зависимост от това колко интензивни са те и колко са топли или студени.
Спокойната схема на меко синьо и бяло прави тази просторна всекидневна спокойна, прохладна и събрана – прекрасна обстановка за елегантни събирания. По-светлият цвят придава илюзията на по-голяма и просторна стая, докато тъмните цветове придават усещане за интимност на стаята.

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола - STUDIO '79
снимка: myremodel.org

Ако искате безопасна цветова схеми във всекидневната, по-добре е да използвате сив цвят. Той е чудесна основа и за декориране

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола
снимка: vk.com

Подобно на неутралните, пастелните цветове са друг безопасен избор. Просто трябва да изберете цвета, който съвпада с мебелите за перфектната комбинация. Съчетайте меки цветове с неутрални, за да донесете енергия в хола, без да преувеличавате.

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната
снимка: urbanarts

Кафявият цвят е универсален. Той се оказва и предпочитан от наши клиенти. От тъмните нюанси на богатите махагонови библиотеки до по-светлите дървени подове и тавани, кафявото пасва навсякъде. Можете да добавите ярък цветен акцент или да използвате всички различни нюанси на кафявото.

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола
снимка: cgmaille.com
Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола
снимка: bhg.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако решите да се впуснете в дълбините на съчетаването на цветове и да създавате по смели комбинации, “Как да комбинираме цветовете в интериора”  ще Ви даде добри съвети!

Основни насоки при декорирането на пердетата във всекидневната/хола

 Грешките:

  • Да изберете стил и цветове, далечни от Вашият вкус и усещане – често клиентите, които не знаят какво точно искат да постигнат в интериора, залагат на неутралната бежова – кафява гама, с цел избягване на грешки. Не се притеснявайте да съчетавате цветове и материи, ние ще го направим, заради Вас
  • Всички стаи с еднакви цветове и едни и същи пердета – пак поради недостатъчни идеи или на добри такива, клиента избира една и съща гама и пердета за всичките си стаи.Според нас е неправилно! Дори гамата да остане неутрална, не пречи пердетата да са различни във всяка стая. Най – вече, защото и всяка стая е със своето предназначение
  • Да се придържате стриктно към бюджета си, без да правите допустими компромиси – никой не казва, да не се съобразявате с отделените средства. Но понякога малкото надвишаване на бюджета си струват, заради качеството и визията, която ще получите.

 

Ние сме винаги насреща, когато имате нужда от нови пердета за дома Ви! Ние от Studio ’79 ще Ви дадем насоки при изборът и реализирането им.

За още идеи за Вашият интериор и избор на платове за пердета, завеси и дамаски, може да четете от нашия БЛОГ

За връзка с нас:

Мострена зала – гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” 40

тел./вайбър : 0896 664749

имейл: office@studio79.bg

www.studio79.bg

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио ’79 във Фейсбук и Инстаграм

ПОСЕТЕТЕ НИ!