Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса

pokrivkata-za-masa

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса!

Покривката е задължителен аксесоар за масата. Изборът и е както индивидуален, така и по етикет. Тя е важен елемент, който може да предаде значение и настроениe на даден празник, повод или ежедневието ни.

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса:

1. Първото и най – важно – размера на масата

Домакините не се сещат да измерят масата си, дори, когато решат да си купуват покривка. А той е най – важен! За да стои покривката красиво, тя трябва да пада от всички страни на масата. Според поводът се определя и нейното падане:

  • всекидневна употреба – по 15-25 см от всички страни, като 20 см е най-честия избор. Това падане е най – удачно и правилно, когато покривката за хранене ще се използва ежедневно. Така да пречи при сядането, както и при ставането

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса

  • официален повод – по 40-60 см от всяка страна. Това падане определено ще създава неудобства при сядане и ставане от масата, но официалния повод го изисква

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса - Studio ''79

  • за много официални поводи – коктейли или сватби – до земята, защото придава елегантност и изисканост
официална-коктейл-покривка-за-маса
Peach Blossom Photography

Какво правим, когато масата се разтяга? Няма оптимален вариант – или избирате само едното положение на масата или купувате две покривки !

2.Формата на покривката

Тя ще се определи от формата на масата:

  • правоъгълна маса – правоъгълна покривка
  • квадратна маса – квадратна покривка
  • кръгла маса – кръгла покривка
  • овална маса – овална покривка

Тишлайферите и каретата са декоративни покривки, които се използват самостоятелно или се комбинират с основната покривка. Според поводът и празника, вариантите на комбинации са безкрайни и според фантазията.

tishlayferi-za-masa

3. Материята на покривката

За покривки се използват всякакви материи, като тя трябва да е съобразена с приложението на покривката:

  • за всекидневна употреба – памук, жакард, полиестер, памук с полиестер
  • официални поводи – памук, лен, сатен, жакард
  • за много официални поводи – сатен

materii-za-pokrivki-za-masa

4. Дизайнът на покривката

Дизайнът на всяка покривка е, както според повода, така и личните предпочитания. Покривки се избират според декора на дома, сервиза за хранене, предстоящия празник или сезон, за дома или градината.

kuhnenski-pokrivki-za-masa-1

 

5. Функционалност на покривката

Много често клиентите искат тяхната покривка да е с водонепропусклива повърхност. Специално обработената повърхност на платовете предпазват тъканите от попиване от течности, като капките остават на повърхността на плата. Много практични, както за домашни условия, така и за обществени пространства, най – вече за заведения.

Виното и кафето вече не са проблем за почистване

Всичко става с едно забърсване със суха кърпа. Непринудените дизайни на тези платове за покривки ще разнообразят атмосферата на масата. Лимонените щампи ще Ви пренесат в топла Италия или слънчева Гърция, полските цветя – сред природата, а „чашките“ – на следобеден чай в Англия! Платовете могат да се използват както за вътрешния интериор, така и за навън.

pokrivki-za-masa-s-vodootblyskvashta-povyrhnost

 

Има хиляди причини за покупка на една покривка. На пазара има вече всякакви размери маси и трудно е да се определи някакъв стандарт, затова най – добре да ушиете покривка за маса по поръчка. Изборът на платове е огромен, особено при нас в Studio ’79 ! Коледна покривка, великденска, с морски мотиви, с есенни цветове, за трапезарията или градината – ще Ви предложим всякакви десени, цветове и материи. Ще ушием покривки за маса за Вашият дом, хотел, заведение. Може да разгледате и нашият раздел Шалтета и покривки , за избор на своята покривка!

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса - Studio '79
Коледна покривка за маса

 

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса - Studio ''79

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса

 

Какво трябва да знаем, когато купуваме покривка за маса – при нас може да поръчате своите покривки за маса за дом, заведение, хотел. Всички предлагани платове за покривки може да разгледате , както и да посетите нашата мострена зала в гр. Варна, ул.”Георги Бенковски” 40, за да разгледате платовете на живо!

За още идеи за Вашият интериор и избор на платове за завеси, дамаски и пердета, може да четете от нашия БЛОГ

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио 79 във Фейсбук и Инстаграм