Интериорни тенденции 2019 г при неутрални цветове – пастелните тонове

platove-za-zavesi-i-dekoratsii Интериорни тенденции 2019

Интериорни тенденции 2019

Кои са интериорните тенденции 2019 год. при платовете за завеси и дамаски? Знаете, че цветните щампи върху естествени материи са нашата запазена марка. Декорираме домовете с атрактивни шарки и цветове, близки до собствениците, защото те създават уникалност в дома и невероятна атмосфера. Но не на всеки клиент се “понасят” завеси с големи цветя в розово и охра. Има клиенти, които предпочитат спокойни цветове и изчистени материи.

Години назад, тенденциите в основната цветова гама на интериорите беше бежово-кафявата. Почти всеки наш клиент, който идва при нас за подмяна на завесите или дамаската за дома, споделя, че тези цветове вече са му скучни, омръзнали и иска нещо ново. Бежовите и кафяви гами създават спокойна атмосфера и с тях съчетанието е лесно, а грешките са минимални. Но достатъчно красив ли е дома ни?Едно цветно петно няма ли да е като лъч светлина в този едноцветен дом?

Новата тенденция в неутралната гама през 2019 г. ще са пастелните цветове. Тя започна от средата на 2018 г. и ще продължи през 2019/2020 г. Пастелните цветове са меки и нежни, получени от основните цветове, разредени с бели тонове .

Пастелните цветове прекрасно се съчетават с неутралните цветове – бежово, пясъчно, шоколадово, теракота. И цялото това съчетание сякаш ни пренася в 70-те години на миналия век. Основните пастелни цветове са лавандулово, пастелно розово, пепеляво розово, корал, охра, пастелно жълто, прасковено, мента – цветове, близки до тези на сладоледа.

снимка: pinterest

Предимства на пастелните цветове при интериорните тенденции 2019:

  • създават елегантен, спокоен и лек интериор
  • простор и светлина в помещението
  • чудесно решение за тези, които искат цвят в дома си, но той да не е натрапчив.

Цветовата палитра може да изберете според разположението на стаята:

  • южните стаи – за тях са подходящи студените цветове – люляк, тюркоаз, пастелно виолетово син, както и синкавите оттенъци. Тези цветове ще създадат прохлада в помещението
  • северните стаи трябва да изполват топли тонове – праскова, розово, пясъчно, светло кафяво. Цветове, които ще стоплят интериора

Най-лесно можете да вкарате тези цветове чрез пребоядисване на стените или текстила в дома. Съчетание на завеси в пастелни тонове, с декоративни възглавници върху неутрален диван ще превърне дома Ви в успокояваща атмосфера, с красиви, цветни петна.

Представяме Ви нашите нови колекции платове с едноцветни десени. Във всяка от тях има достатъчно пастелни цветове, заедно с неутрални такива, за лесно съчетание. Освен на цвета, при едноцветните десени, вниманието е насочена и към материите и текстурите. Памук, сатен, лен и органза в пастелни цветове изглеждат поразително и създават прекрасна атмосфера. Но тези естествени материи са по-трудоемки за поддържане, затова се предлагат и различни полиестерни платове, имитиращи естествените материи.

Колекция Core – Интериорни тенденции 2019

100% памучни платове, които се предлагат 36 цвята, за ценителите на естествените материи. Платовете за подходящи за завеси, шалтета, римски щори и различни допълнителни декорации – покривки, декоративни възглавници.

 

Колекция Tussah – Интериорни тенденции 2019

Изкуствена коприна – 100% полиетер, платове за завеси, римски щори и декорации. Серията е съчетание между ярки и пастелни неутрални цветове.

Колекция Flynn – Интериорни тенденции 2019

Серия меки платове за завеси, дамаски и различни декорации. Платовете са 100% полиестер, който имитира успешно вълнен плат. Платовете са структурирани – рибята кост като шарка определено пренася в 70-те години на миналия век.

  

Колекция Portreath – Интериорни тенденции 2019

Тази серия също като Flynn е мека полиестерна материя, имитираща вълна, но гладка на допир. Платовете са универсални и подходящи за завеси, дамаски и декорации.

 

Тенденция в пастелните цветове има и в колекциите на негоримите платове за завеси, дамаски и декорации

Съчетаване на цветовете

Пастелните цветове са нежни и ненатрапчиви, но ако прекалите с тях, интериора може да стане прекалено сладникав. За да избегнете този ефект се съсредоточете в комбинация от 3 или 5 цвята. Цветове, които са един до друг в цветовата палитра или такива, които си контрастират. Всичко за комбинацията на цветовете може да прочетете тук 

Пастелните цветове прекрасно се съчетават с метал, дърво и стъкло. Отиват на всякакъв стил обзавеждане и не натоварват интериора. Създават една прекрасна атмосфера за отмора, релакс и стрес в дома Ви!

 

В мострената зала на Studio ’79 ще намерите тези и още много други колекции платове с различни структури и предназначения в пастелната гама. Ще Ви помогнем в избора на платовете и ще ги ушием, според Вашите размери.

Заповядайте при нас, за да създадем Вашият дом такъв, какъвто си го представяте!

Мострена зала: гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” 40

Телефон/вайбър: 089 666 4749

Прочетете повече за Интериoра в Wikipedia тук