7 нестандартни цветови комбинации в интериора

7 nestandartni tsvetovi kombinacii

7 нестандартни цветови комбинации в интериора

Колкото нестандартни, толкова и неочаквано добри! И, ако сте достатъчно смели и обичате цветовете, все някоя от тях ще Ви допадне!

Цветовете в интериора са един от най – важният елемент в дизайна му. Те са тези, които създават нашия дом, както и неговата енергия. С един избран цвят за декориране е лесно! Използвате неговите нюанси, за да не се получи монотонност в помещението. Но защо да се ограничавате? Ако тръгнете в посока на цветната декорация, нека цветовете са до три. Ако имате два ярки цвята, нека третия е неутрален, за да си почиват очите.

7 нестандартни цветови комбинации в интериора – кои са те?

1. Оранжево – розово

Една много смела комбинация! Тя е за хора, които обичат цветовете и не се “страхуват” от тях. Тази цветова комбинация е и много въздействаща, защото цветове са силни и запомнящи се.

Оранжевото предизвиква вълнение и прилив на енергия. Притежава стимулиращ ефект върху човешката психика. Розовото се свързва с любовта и романтиката. Той е цветът на общочовешката любов, хуманизма, подема, изобилието.

В комбинация, тези два цвята ще пресъздадат един интериор, зареден с много настроение и енергия. Тази комбинация е много подходящи за всекидневни стаи, холове, антрета и детски.

7-nestandartni-cvetovi-kombinacii-rozovo-i-oranzevo.

7-nestandartni-tsvetovi-kombinatsii-rozovo-oranzhevo 7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-oranzevo-rozovo-1

 

2. Изумрудено зелено – нежно розово

Силното въздействие на зеленото се “омекотява” от нежния нюанс на розовото. Зеленият цвят ни напомня за природата. Действа освежаващо, успокоява нервите, води до преодоляване на страха. Носи надежда и покой. Розовото /както писахме в предната комбинация/ – цвят на съзиданието, на творческата енергия. Това е цветът на младостта и любовта. Тук нежното розовото се превръща в успокояващo и чудесно се допълва със зеленото. Тази цветова  комбинация може да използвате за всекидневната стая, хол, кабинет. Чудесен избор е и за декорирате на интериори в стил Ар деко или ретро вариант. Нужни са само метални декоративни елементи в златно и акценти – палмови листа.

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-zeleno-nezhno-rozovo-1 7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-zeleno-nezhno-rozovo7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-zeleno-nezhno-rozovo-3 7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-zeleno-nezhno-rozovo-2

 

3. Горчица – тъмно син тюркоаз

Следващата цветова комбинация е съчетание от два допълнителни цвята. В една тоналност, горчицата и тъмно синия тюркоаз създават задушевна, спокойна атмосфера. Горчицата и тюркоазът, много актуални през последните години са в една контрастираща симбиоза. Тюркоазеният цвят символизира хармонията между сърцето и ума, опита и мъдростта. Той активира скритите таланти в човек и му позволява да се развива максимално. Този цвят е предпочитан от хора, които искат да постигнат не само успехи в живота, но и просветление. Тази комбинация е много подходяща за спални и всекидневни стаи. Тази комбинация е много подходяща и за тийнейджърска стая. Черните мрачни тонове, любими на тийнейджърите, спокойно могат да бъдат изместени от тъмния тюркоаз.

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-gorshica-tyurkoaz-2 7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-gorshica-tyurkoaz

 

4. Синьо – червено

Комбинацията на тези два цвята – червено и сигнално синьо си контрастират чудесно и създават един впечатляващ интериор. Всички нюанси на синия цвят влияят добре върху човека. Синьото означава вдъхновение, напомня допир до хладка вода. По-тъмните нюанси допринасят за висока степен на духовност, честност, искреност, мъдрост. Червеният цвят стимулира психическата и физическа енергия, придава сила, смелост, целенасоченост, упорство, постоянство. Този цвят подтиква към саможертва и себеотдаване. Синьото прекрасно успокоява страстното червено.

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-sinyo-cherveno-3 7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-sinyo-cherveno

Освен за декорация на основните елементи в интериора, тези цветове могат да се използват и като акценти.

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-sinyo-cherveno-2

5. Синьо – лилаво

Нюансът на сигналното синьо от предната комбинация чудесно си кореспондира и с лилавото. Лилавото е царственост, зарежда с настроение, цвят на творчеството. Представлява мъдрост, стимулира фантазията и предизвиква носталгия. Но пък в комбинация със синьото, тя изчезва.

6. Мента – зелено

Ментата е съвременен цвят, навлязъл съвсем скоро в интериорния дизайн. Психологическото възприемане на ментовия цвят е свързано с тактилното усещане за хладна естествена свежест. Зеленото, и то най – хубавия му нюанс, се съчетава някак естествено с ментовата свежест и се създава една природна и естествена среда. Спокойствие е най – точното определение за тази свежа комбинация!

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-menta-zeleno-1 7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-menta-zeleno-2

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-menta-zeleno-3

 

7. Естествен

7 нестандартни цветови комбинации в интериора ще покаже и едно предложение – интериори с липса на цветове. Много от собствениците не възприемат по – никакъв начин, какъвто и да е цвят. Затова за тях предлагаме интериори само в един неутрален цвят. Такива интериори трудно се декорират, защото единия цвят прави интериора монотонен.

За да се избегне този нежелан ефект, използвайте структури – много и всякакви.

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-neutralna-1 7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-neutralna

 

7-nestandartni-tsvetovi-kombinacii-neutralna-3

 

7 нестандартни цветови комбинации в интериора са всъщност изпитани във времето комбинации. Изпитани и намерили място в интериорния дизайн. Всеки избира тази цветова комбинация, която е най – близо до неговото вътрешно усещане.

Ако харесвате дадени цветове, но не желаете те да завладяват интериора Ви, използвайте ги за акценти – вази, покривки, декоративни възглавници, частично – и за пердета.

 

Ако статията Ви е харесала, за още идеи за Вашият интериор и избор на платове за пердета, завеси и дамаски, може да четете от нашия БЛОГ

 

За връзка с нас:

Мострена зала – гр. Варна, ул. “Георги Бенковски” 40

тел./вайбър : 0896 664749

имейл: office@studio79.bg

www.studio79.bg

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио ’79 във Фейсбук и Инстаграм