5 Съвета при монтиране на пердетата в дома

5 съвета при монтиране на пердетата в дома! Или как го правят професионалистите?

1. Да са ушити по-мярка!

Най – добрите пердета са тези, които са ушити по мярка. Те трябва да са съобразени с архитектурата на прозореца и вида на окачване. На пазара има готови пердета с определени размери, но те трудно пасват на прозорците. Компромисът, който правят клиентите е – цената, за сметка на визията на пердетата. Удовлетворението от ниската цена бързо изчезва, когато започнете да окачвате готовите пердета. Те рядко са с Вашите размери и ще имат нужда от поправка, която допълнително оскъпява. Ако пердетата не са с Вашите размери, няма нужда да ги окачвате!

gotovi-perdeta-studio79
Това е резултатът, когато пердетата не са по размери /снимката е заимствана от нета/

2. При окачването им, пердетата се нуждаят от дооправяне

Когато окачвате пердета е необходимо нужнотот внимание. Въпреки, че са ушити по мярката на прозореца, пердетата имат нужда от наместване – отпускане или събиране на набора, според дължината на корниза. Това разминаваме понякога се получава от надържането на лентата – перделик или от самата материя на пердето. Регулирането става лесно, последством отпускане или стягане въжетата на перделика.

5-saveta-za-montirane-na-perdetata-v-doma 5-saveta-za-montirane-na-perdetata-v-doma-1

 

3. Използвайте стопери

Стоперът /при релсите/ е онази малка машинка, която прави чудеса. Стопирайки завесите в двата края, се улеснява затварянето на пердетата, без да е необходимо повторно затваряне на двата и края. При тръбните корнизи, последната халка, прекарвайки я през държача на корниза, играя ролята на стопер.

stoper-za-relsa-5-saveta-za-montirane-na-perdeta stoper-za-relsa-5-saveta-za-montirane-na-perdeta-v-doma

 4. Използвайте колани и различни видове аксесоари

Монтираните завеси винаги може да декорирате с различни пискюли, въжета, колани, магнити и др. Те спомагат, както за прибирането на завесата, така и за неговата декорация. Използвайки колани с уши, може да създадете декорация на театрална завеса.

montirane-na-perdeta-studio79
Текстилните колани са най -предпочитият аксесоар за декорация на пердетата

saveti-za-montirane-na-perdeta-studio79-2

5-saveta-pri-montiraneto-na-perdetata-v-doma
Пискюлите са класическият начин за декорация на пердетата

5. Сложете декорация от плата на завесите

Използвайте плата от плътните пердета и ушиите от него декорация на стаята – декоративни възглавници за дивана или покривка на масата. Така се създава цялостна визия на стаята и има дизайнерски ефект върху интериора.

montirane-na-zavesi-dekoracii-studio79

 

5 съвета при монтирането на пердетата в дома ще Ви помогнат сами да си ги окачите, така, че да изглеждат, като направено от професионалисти. Ако все пак се затруднявате, ние от Studio ’79 ще Ви съдействаме и поставим Вашите готови пердета и завеси!

За още идеи за Вашият интериор и избор на платове за завеси, дамаски и пердета, може да четете от нашия БЛОГ

Полезни връзки

Последвайте Онлайн магазин за платове Студио 79 във Фейсбук и Инстаграм