Кошницата е празна!
Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПЛАТ ЗА ТАПИЦЕРИЯ?

0 Коментари.

Когато търсите плат за тапицерия, освен изборът на цвят и материя, трябва да се информираме и за трайността на плата.Това се установява с помощта на тестове. Тестът "Martindale" е европейският тест за мярка устойчивостта на тъканите. Той се извършва за да се установи за какви цели е подходящ даден плат - декоративни столове, зони с декоративни мебели, зони с тежък трафик или търговско обзавеждане. Тестът е известен също като "теста за протриване", както и тестовете за устойчивост на износване.

Как се извършва теста?

Платът се притягат и се зарежда в долните плочи на машината Мартиндейл. Малки дискове отъркват плата за изпитване.Тъканта непрекъснато се проверява за износване и тестът приключва, когато има забележима промяна във външния му вид.

Как се чета резултат от теста Мартиндейл?

Резултатите от тестовете са дадени като резултат от 1000 единици (rubs) на триене и колкото по-голям е броят им, толкова по - здрав е плата.

Тъканите се категоризирт в зависимост от техните резултати:

 

Декоративни

по-малко от 10 000 единици (rubs) - препоръчват се за декоративни цели - завеси, възглавници, акценти.

 


 

Леки домакински

10000 до 15000 rubs - препоръчва се мебели за по-малко или по - рядко използване, т.нар.декоративни мебели.

 

 

 

 

 


 

Средни домакински

15,000 до 25,000 rubs могат да се за използват за основните мебелите в дома, които са подложени на ежедневна употреба.Не се препоръчва, ако мебелите са с подвижни (чупещи се) части.

 

 

 

 

 


 

Тежки

25,000 до 30,000 трие - подходящи за основните мебели, които са подложени на високи нива на ежедневна употреба.Подходящи за мебели с подвижни части. Също така подходящи и за леки натовареност в обществени и търговски помещения.


 

Индустриално

30 000 плюс - подходящи за обществени и търговски помещения и за мебели със силно експлоатиране.

 

 

 


 

Тест Мартиндейл е ориентировъчен. Има много други фактори, които могат да повлияят на износването на тапицерията на обзавеждането - поддръжката, химикалите от химическото, мръсотията, слънчевите лъчи, както и котешки нокти.

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* Имейл: (Не е публикувана)
   Уеб сайт: (Адрес на сайт с http://)
* Коментари:
Back to Top

Доставки до всяка точка на България